onsdag 24. august 2011

liten yngel

Oppdaget nettopp en bitte liten Adolfoi-yngel :)
Ser ut til at den nettopp har brukt opp plommesekken sin ,så nå spørs det om den spiser noe av det som kommer i karet av mat.
Adolfoiene er visst nok litt sære som nyfødte,spiser kun levende for. det vil si ,hvis de går sammen med andre coryer som spiser frossen/tørrfor,så skal det visst hjelpe på,smitte-effekt kalles det vissst :)
Har jo fått et par til å vokse opp så umulig er det ikke. Synes det blir litt voldsomt å sette igang artemiaklekking kun til en yngel.Men blir det mer yngel i tiden fremover ,så er det nok bare å finne frem klekkeren;)
Ser et befruktet egg på et blad og,men jammen er de gniten på eggene sine.Kunne de ikke lagt en god porsjon så jeg kunne plukket de og foret de opp ;)

En C121-dame var i farta i går kveld og la noen egg ,men så ikke herremann følge henne og i dag ser jeg at de naturlignok er ubefruktet. Ja ja ,de skal vel ha litt trening med dette og.

Nå som høsten er kommet (føles ihvertfall sånn) så blir det mer spennende å holde på med akvaieting og tang igjen. Sommeren er liksom en "dødtid" når det gjelder dette,gjør bare det som absolutt trengs.

I dag har jeg tenkt å komme meg på Midtun zoo i Åsane å se om de har noe spennende saltvannsfisker.
De har fått inn en ny sending for en liten stund siden ,så kanskje det blir noen fisker med hjem. Ser litt tomt ut i det karet nå ,ingen fisker,kun en kråkebolle,snegl og noen mykkoraller.

Men det ser fremdeles bra ut mht. trådalgene ,så det hjalp nok å høytrykkspylt steinene. Ser ut til at oppstatsprobleme uteble også.Var jo litt redd for det siden det forvant masse(alt) levende i steinene ved spylingen.
Det ble også et realt vannbytte da vi kom hjem fra ferien,så nå frister det å få fisk igjen i karet.
Bare så synd at det er vanskelig å få tak i noen fornuftig her i Bergen,få butikker som har saltvannsfisk og koraller. ÅPrisene er jo et kapittel for seg men det hadde vært kjekkt med noen som svømmer der og :)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar